KOKONAISARKKITEHTI (ENTERPRISE ARCHITECT) YIT:LLE

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen rakennusyhtiö, joka kehittää ja rakentaa asuntoja, toimitiloja sekä kokonaisia alueita ja on vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja ja päällystäjä. Uusi YIT syntyi, kun yli 100-vuotiaat YIT Oyj ja Lemminkäinen Oyj yhdistyivät 1.2.2018. Vuoden 2017 yhdistetty vuotuinen liikevaihto oli yli 3,8 miljardia euroa.

YIT:n päällystys-segmentti sisältää kolme liiketoimintaa: Päällystäminen, kiviaines ja teiden kunnossapito. YIT on yksi suurimmista asfaltointitoimijoista Suomessa ja Pohjoismaissa. Lisäksi toimintaa on vahvasti myös Baltian maissa ja Venäjällä. Segmentti tuottaa vuosittain yli kuusi miljoonaa tonnia asfaltointimassaa, joista puolet on tuotettu Suomessa. Kiviainesliiketoiminta tekee betoni- ja luonnonkiviurakointia sekä toimittaa kiviaineksia kaikkeen rakentamiseen sekä rakennusteollisuudelle että kuluttajille. Katujen, teiden ja alueiden kunnossapito on ympärivuotista palvelua, joka varmistaa jokapäiväisen elinympäristömme toimivuuden ja arvon säilymisen.

Haemme YIT Group IT:n Paving Solutions -tiimiin

KOKONAISARKKITEHTIA (ENTERPRISE ARCHITECT)

vakituiseen työsuhteeseen Helsinkiin.

Tehtävänäsi on osallistua menetelmien ja toimintatapojen luontiin, joilla ohjataan toiminnan, tiedon ja tekniikan muodostamaa kokonaisuutta päällystyssegmentin liiketoiminnoissa. Rooliisi kuuluu ymmärtää, miten segmentin liiketoimintamallit toimivat, mitkä ovat toiminnan kannalta keskeiset prosessit ja kuinka toimintaa tuetaan tekniikan avulla. Toimit täten keskeisessä roolissa liiketoiminnan kehittämisen tukena sekä linkkinä järjestelmäkehittämisen asiantuntijoiden suuntaan. Toimit tiiviissä yhteistyössä liiketoimintavastuullisten, IT johdon sekä strategian ja kehityksen organisaatioiden kanssa. Tiedon jakaminen, tiimien tukeminen sekä prosessien ja rajapintojen sekä sovelluskannan kehittäminen ovat keskeisiä tehtäviä tässä roolissa. Vastaat segmentin kokonaisarkkitehtuurin kehittymisestä ja siihen liittyvien vaatimusten tunnistamisesta sekä osallistut kehittämisen ohjaamiseen. Teet tiivistä yhteistyötä muiden kokonaisarkkitehtien ja eri sidosryhmien kanssa arkkitehtuurin yhteisen tiekartan kehittämisessä.

Odotamme sinulta

 • Kokonaisarkkitehtuuri-/Enterprise Architecture –työn käytännön kokemusta ja menetelmien osaamista
 • Arkkitehtuurista hahmotuskykyä ja kykyä suunnitella liiketoimintaa palvelevia kokonaisratkaisuja
 • Ratkaisukeskeisyyttä, innovatiivisuutta ja intohimoa jatkuvaan parantamiseen
 • Aktiivista ja keskustelevaa työotetta, hyviä viestintä- ja muutosjohtamisen taitoja sekä kykyä tehdä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa
 • Kykyä hahmottaa ja hallita laajoja kokonaisuuksia
 • Sujuvaa suomen- ja englanninkielen taitoa. Ruotsin, norjan, tanskan ja/tai venäjän kielitaito katsotaan eduksi tässä tehtävässä.
 • Valmiutta matkustaa kotimaassa ja ulkomailla

Arvostamme myös

 • Teollisuuden prosessien ja järjestelmien tuntemusta
 • Kokemusta teollisuusautomaatioympäristöstä
 • Osaamista ja kokemusta ketteristä kehitysmenetelmistä (mm. SAFe) ja ymmärrystä Lean-filosofiasta
 • Kokemusta datavarastoinnista, analyysistä ja raportoinnista
 • Soveltuvaa koulutustasoa, esim. M.Sc. tai B.Sc.
 • Kokemusta kansainvälisessä yhtiössä sekä matriisiorganisaatiossa toimimisesta
 • Itsenäistä sekä määrätietoista työotetta

Tämä on erinomainen työmahdollisuus henkilölle, joka etsii uraansa kansainvälisessä ympäristössä ja on aidosti kiinnostunut nykyaikaisesta elinympäristöstä ja sen suunnittelusta. YIT:llä on kilpailukykyinen palkkataso sekä mahdollisuus kehittyä haastavien työtehtävien sekä koulutusten kautta. Pääset kehittämään päällystealan johtavan organisaation kokonaisarkkitehtuuria ja tietoteknisiä ratkaisuja. Työpanoksellasi on laaja kansainvälinen vaikutus. Lisäksi YIT:llä saat hyvän työyhteisön ja asiantuntevien kollegoiden tuen.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen oheisen linkin kautta ja liitä mukaan valmis CV:si. Toimithan mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään 3.10.2018 mennessä. Ethän lähetä hakemustasi sähköpostitse.

Nice-business Consulting Oy (Nico) on ict-alan henkilöstöpalveluihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa kiinnostavia uusia työpaikkoja ja kehittymismahdollisuuksia.

Haluatko kuulla enemmän tästä työmahdollisuudesta? Kysymyksiin vastaa Tarmo Antila Nice-business Consulting Oy: ssä, puh. +358 500 447024.

Hakuaika alkaa: 12.09.2018 Hakuaika päättyy: 03.10.2018
Hakukriteerit
Yritys
Nico
Paikkakunta